Volledig scherm
Voor de laatste keer verlieten zestien leerlingen uit groep 8 van de basisschool De Scheperstee in Warnsveld daar het schoolplein. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Zo fietst groep 8 van De Scheperstee in Warnsveld spannende toekomst in

Zestien achtste-groepers van basisschool De Scheperstee in Warnsveld fietsten gisteren de spannende toekomst in. Het was de laatste keer dat ze, door een haag van leerlingen en leerkrachten, het schoolplein op hun tweewieler verlieten.

Na het afscheid van hun klasgenoten, juffen en meesters volgt nu een nieuw avontuur op een grotere school waar ze plots de jongste gasten zijn. Maar dat duurt nog even. Eerst volgt, net als voor al die andere achtste-groepers, een periode van grote vrijheid: zes weken zomervakantie.

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.