Op het land tussen de Oude Zutphenseweg en de Lendeweg in Hall moet een zonnepark van 27 hectare met 15.000 zonnepanelen komen. Het zonnepark gaat groene stroom leveren aan 8000 huishoudens.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het land tussen de Oude Zutphenseweg en de Lendeweg in Hall moet een zonnepark van 27 hectare met 15.000 zonnepanelen komen. Het zonnepark gaat groene stroom leveren aan 8000 huishoudens. © Kevin Hagens

Zonnepark in Hall vertraagd door gebrek aan techneuten: ‘Maar grootste obstakels zijn achter de rug’

De komst van een zonnepark in Hall heeft vertraging opgelopen. De initiatiefnemer uit Eerbeek wilde dit jaar beginnen met de bouw, maar door een gebrek aan technici die de verbindingskabel naar het verdeelstation kunnen aanleggen, is dat nog niet gelukt. Toch is hij tevreden. ,,We hebben het moeilijke gedeelte al gehad. Dan is deze vertraging niet zo erg.”

0 reacties

 1. Het lukte Levy (19) niet naar school te gaan, maar dankzij de ‘thuiszittersklas’ doet hij nu examen
  PREMIUM

  Het lukte Levy (19) niet naar school te gaan, maar dankzij de ‘thuiszit­ters­klas’ doet hij nu examen

  Kinderen die vanwege psychische problemen of trauma’s niet naar school gaan, maar wel leerplichtig zijn. Nederland telt er zo’n 12.000. De 19-jarige Levy was een van hen. Totdat hij in de ‘Thuiszittersklas’ van docent Martin Schravesande (45) in Brummen kwam. Hij raakte weer gemotiveerd voor school en doet dit jaar eindexamen havo. ,,Zonder deze school was dat een stuk moeizamer gegaan.”
 2. Aanleg turborotonde en fietstunnel De Hoven start maandag: deel Zutphensestraat 10 maanden op slot
  PREMIUM

  Aanleg turboroton­de en fietstun­nel De Hoven start maandag: deel Zutphense­straat 10 maanden op slot

  De klus om inwoners van de Zutphense wijk De Hoven te verlossen van het doorgaande verkeer over de provincieweg N345 die hun wijk al jaren in tweeën splijt, gaat maandag eindelijk van start. Dan begint de Meppeler aannemer Van Spijker met de aanleg van een turborotonde en een fietstunnel aan de Kanonsdijk. Verkeer tussen Zutphen en Brummen ondervindt lange tijd hinder van de werkzaamheden.