Arne Bouma voor Gelre ziekenhuizen Zutphen. De zorgeconoom uit Zutphen sloot zich recent aan bij de Coördinatiegroep Red het Gelre’.
Volledig scherm
PREMIUM
Arne Bouma voor Gelre ziekenhuizen Zutphen. De zorgeconoom uit Zutphen sloot zich recent aan bij de Coördinatiegroep Red het Gelre’. © Jeroen Jazet

Zorgeconoom uit Zutphen pleit voor volwaardig ziekenhuis: ‘Zonder Eerste Hulp geen ziekenhuis’

Een ziekenhuis zonder intensive care (ic) of Spoedeisende Eerste Hulp (SEH). Arne Bouma moet er niet aan denken. De zorgeconoom uit Zutphen sloot zich daarom aan bij de groep actievoerders voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Zutphen. ,,We zijn niet uit op imagoschade van het ziekenhuis. Het loopt in Zutphen juist heel goed.’’

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.