Volledig scherm
PREMIUM
Locatie van De Verborgen Kracht aan de Prins Bernhardlaan 2 in Zutphen. © Zutphens Persbureau

Zorginstelling eist 100.000 euro van de gemeente Zutphen

Een dwangsom van 100.000 euro. Dat eist zorginstelling De Verborgen Kracht (DVK) van de gemeente Zutphen, nadat de gemeente cliënten niet goed doorstuurde. Gisteren stonden beide partijen hierover zonder succes tegenover elkaar in de rechtbank.

De rechter hakt 5 september de knoop door over het hoogoplopende conflict tussen zorginstelling De Verborgen Kracht (DVK) en de gemeente Zutphen. Beide partijen stonden gisteren tegenover elkaar in de rechtbank. DVK eist 100.000 euro van de gemeente Zutphen vanwege het niet naleven van een eerder vonnis. Daarin bepaalde de voorzieningenrechter dat Zutphen nieuwe zorgcliënten niet op de goede manier door zou sturen naar de zorginstelling. Eerder had DVK al een vergelijkbaar conflict met de gemeente Deventer, waarna de zorginstelling vanuit Deventer naar Zutphen verhuisde.

  1. Fietsend of wandelend langs de IJssel van voorstelling naar voorstelling tijdens festival Oeverloos in Zutphen
    PREMIUM

    Fietsend of wandelend langs de IJssel van voorstel­ling naar voorstel­ling tijdens festival Oeverloos in Zutphen

    Zutphen is met Oeverloos een festival rijker. Van vrijdag tot en met zondag zetten Nederlandse en Duitse artiesten uit theater, circus, muziek en dans hun beste beentje voor op diverse plekken langs de IJssel. Het nieuwe culturele feestje wordt geopend in evenementenlocatie Het Koelhuis, tevens het hart van het festival. De Deventer programmeur Norbert Busschers (60) is de drijvende kracht achter Oeverloos.