Volledig scherm
PREMIUM
Zorginstelling Zozijn werkt tegenover jachthaven de Noorderhaven, naast de parkeergarage achter het station, aan een groot zorgcomplex. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Zorginstelling Zozijn verruilt drie locaties in Zutphen voor zorgkolos bij Noorderhaven

Zozijn verlaat na dit jaar drie locaties in Zutphen. De zorginstelling betrekt in het voorjaar van 2020 een nieuwbouwcomplex in de Noorderhaven. Meerdere locaties in het centrum en Leesten worden daarvoor gesloten.

Cliënten van zorginstelling Zozijn van de locaties Lieve Vrouwestraat, Markolle en Noordhoek verhuizen in het voorjaar van 2020 naar een nieuwbouwkolos in de Noorderhaven. Zozijn sluit drie locaties in Zutphen. 51 cliënten verhuizen naar het nieuwe zorgcomplex. Naast dat cliënten daar wonen, maken ze ook gebruik van de dagbesteding. Cliënten op De Lunette blijven wel op hun locatie wonen. Het plan voor een groot zorgcomplex bij de Noorderhaven was er al aan het begin van 2018. Lange tijd was het nog onduidelijk welke locaties Zozijn zou laten vallen.

 1. Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op
  PREMIUM
  video

  Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op

  Een zwart gat? Welnee. Het leven van Theo Ankoné gaat gewoon door na het neerzetten van een nieuw werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan voor tachtigplussers (30 kilometer en 603 meter). De 85-jarige Warnsvelder geniet intens na van het huzarenstukje dat hij donderdagavond leverde in Geleen. En Turbo Theo waarschuwt zijn mogelijke opvolger alvast: ,,Als iemand anders mijn record dit jaar nog verbetert, krijgen ze in Limburg weer met mij te maken. Dan waag ik onmiddellijk een nieuwe poging.’’
 2. Burgemeester trots op Turbo Theo (85): ‘Geweldig wat je hebt gedaan voor Warnsveld!’
  video

  Burgemees­ter trots op Turbo Theo (85): ‘Geweldig wat je hebt gedaan voor Warnsveld!’

  Burgemeester Annemieke Vermeulen is trots op de prestatie die wielrenner Theo Akoné (85) gisteravond heeft neergezet in Limburg. Hij verbeterde daar het werelduurrecord en gaf zijn woonplaats Warnsveld een nieuw record. De Warnsvelder wist het werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan in de leeftijdscategorie 80+ te verbeteren door 30,603 kilometer te rijden. Op video kreeg Theo behalve van de burgemeester ook van wielrenster Kirsten Wild de felicitaties toegestuurd.