Volledig scherm
PREMIUM
De zorginstelling Sutfene in Zutphen. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau/archieffoto

Zorgorganisatie Sutfene uit Zutphen krabbelt op, maar herstel is fragiel

De zorgorganisatie Sutfene heeft na enkele jaren met rode cijfers in 2018 eindelijk weer eens een positief resultaat van 1,1 miljoen euro behaald. Wel is die meevaller voor het grootste deel toe te schrijven aan eenmalige meevallers.

De financieel geplaagde zorgorganisatie - één van de grootste werkgevers in Zutphen - noemt het herstel zelf fragiel. Tegenvallers op het gebied van productiviteit, ziekteverzuim en werkklimaat behoren volgens Sutfene nog altijd tot de mogelijkheden. De buffers van de zorgorganisatie om zulke tegenvallers op te kunnen vangen, zijn beperkt.

  1. Warnsveldse warmtewimpel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Warnsveld­se warmtewim­pel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Vierenzeventig jaar en elf maanden stond het Nederlands warmterecord. In de tuin van de Warnsveldse huisarts Thate werd op 23 augustus 1944 38,6 graden gemeten. Reden voor een groots feest in het dorp, nu, 75 jaar later. Dat het record net voor de meet gesneuveld is doordat het in Gilze en Rijen vorige maand 40,7 graden werd, mag de pret niet drukken. Daags voor het feest is er commotie over totaal iets anders: is er iemand uit Gilze en Rijen die de warmtewimpel als symbolisch stokje in ontvangst wil nemen?