Volledig scherm
PREMIUM
American Staffordshire Terriers. Deze honden vallen volgens de rijksoverheid onder de groep hoog-risicohonden. © ANP

‘Zutphen doet te weinig tegen hoog-risicovolle agressieve honden’

De gemeente Zutphen moet meer doen om het gevaar van hoog-risicohonden te beperken. Een meerderheid van de raad ondersteunt een motie om meer actie te ondernemen tegen honden die een verhoogd risico hebben op agressief gedrag.

Er is nog geen beleid voor hoog-risicohonden in de gemeente Zutphen, terwijl dit sinds 2018 wettelijk verplicht is. Dit stellen Burger Belang Zutphen Warnsveld, CDA, PvdA, VVD en GroenLinks. Gezamenlijk hebben de partijen, goed voor een ruime meerderheid in de gemeenteraad, een motie opgesteld waarin het college van burgemeester en wethouders verzocht wordt om meer actie te ondernemen tegen deze honden. Daarbij gaat het om honden als pitbulls, rottweilers, bulldogs en staffords. 

  1. Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)
    PREMIUM

    Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)

    Meer dan vijftig meter lang en twaalf meter breed. Een grote zaal, een verblijf voor de keizer en een heus bordes waar de keizer naar zijn volk kon zwaaien. Het is lastig voor te stellen, maar honderden jaren geleden stond er midden in het centrum van Zutphen een groot paleis. Zutphen wil het paleis weer uit de grond trekken en er een trekpleister in het oosten van het land van maken.