Volledig scherm
PREMIUM
Het nepwapen dat de zoon van de familie Volkers won op de kermis van Zutphen. © Patrick Volkers

Zutphen gaat levensechte nepwapens als prijs op kermis ‘evalueren’

videoDe gemeente Zutphen gaat het uitdelen van levensechte nepvuurwapens als prijzen op de kermis met de exploitanten bespreken. Dit naar aanleiding van ouders die zich rot schrokken toen hun 13-jarige zoon thuis kwam met een bijna niet van echt te onderscheiden speelgoedpistool.

Patrick Volkers moest even met de ogen knipperen toen zijn zoon zijn laatste verovering op de kermis liet zien. Een speelgoedpistool die wel heel erg veel lijkt op het dienstwapen van Nederlandse politieagenten. Volkers vindt dat dit soort speelgoed in deze tijd niet meer als prijs gegeven mogen worden. Op een Facebookgroep voor bewoners van Zutphen vraagt hij zich af of hij met deze opstelling ‘een hele ouderwetse vaders is?’

  1. Fietsend of wandelend langs de IJssel van voorstelling naar voorstelling tijdens festival Oeverloos in Zutphen
    PREMIUM

    Fietsend of wandelend langs de IJssel van voorstel­ling naar voorstel­ling tijdens festival Oeverloos in Zutphen

    Zutphen is met Oeverloos een festival rijker. Van vrijdag tot en met zondag zetten Nederlandse en Duitse artiesten uit theater, circus, muziek en dans hun beste beentje voor op diverse plekken langs de IJssel. Het nieuwe culturele feestje wordt geopend in evenementenlocatie Het Koelhuis, tevens het hart van het festival. De Deventer programmeur Norbert Busschers (60) is de drijvende kracht achter Oeverloos.