Een vallende tak bij de opstapplaats van de Fluisterboten in Zutphen zorgde er vijf jaar geleden voor dat een toeriste uit Amsterdam volledig arbeidsongeschikt raakte.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vallende tak bij de opstapplaats van de Fluisterboten in Zutphen zorgde er vijf jaar geleden voor dat een toeriste uit Amsterdam volledig arbeidsongeschikt raakte. © Archieffoto Ronald Hissink

Zutphen gaat verzwakte bomen eerder kappen na drama waarbij een loodzware tak op toeriste viel

Verzwakte bomen op locaties waar veel voetgangers in de buurt kunnen komen, laat de gemeente Zutphen eerder kappen. Nadat Zutphen door de rechter ook in hoger beroep aansprakelijk is gesteld voor een vallende tak op een Amsterdamse toeriste, heeft de gemeente besloten het bomenbeleid op de schop te gooien.

Een dagje uit in Zutphen, wachtend op een fluisterboot en dan valt er ineens een loodzware tak op je hoofd. Het overkwam de Amsterdamse toeriste Marea van der Veen vijf jaar geleden. Ze raakte volledig arbeidsongeschikt en dat betekende het einde van haar loopbaan bij Defensie. Begin deze maand stelde de rechter de gemeente ook in het hoger beroep aansprakelijk voor het zware letsel. Het heeft Zutphen aan het denken gezet.