Wethouder Mathijs ten Broeke.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Mathijs ten Broeke. © Archief/Zutphens Persbureau

Zutphen gooit de huishoudelijke zorg op de schop, maar niet zoals het eerst beloofde: ‘Een compromis’

De veertien organisaties die op dit moment de huishoudelijke zorg in Zutphen verzorgen, maken plaats voor drie organisaties met een langdurig contract. De gemeente Zutphen wil hiermee meer grip krijgen op de huishoudelijke hulp die ruim 1300 inwoners ontvangen. Een langgekoesterde wens die uitkomt, maar niet zoals wethouder Mathijs ten Broeke het zich had voorgesteld.

 1. Zutphense fietspadsoap sukkelt al 15 jaar voort: gesteggel om een langgerekte postzegel grond
  PREMIUM
  video

  Zutphense fietspad­soap sukkelt al 15 jaar voort: gesteggel om een langgerek­te postzegel grond

  Wie in Zutphen vanaf de Noorderhaven een lekker stuk wil fietsen langs de IJssel, komt een paar honderd meter verderop bedrogen uit. Twee hekken blokkeren daar pontificaal het pad, pal voor de Houthaven. Een dikke 150 meter verderop gaat het fietspad verder, maar om daar te komen moet je een flink stuk omfietsen. Dat is al een eeuwigheid het geval. Reconstructie van een fietspadsoap die al 15 jaar lang muurvast zit.
 2. Zo schiet brandweer uit Oost-Nederland te hulp bij waterramp in Limburg: ‘We mogen echt trots zijn’
  PREMIUM
  VIDEO & UPDATE

  Zo schiet brandweer uit Oost-Nederland te hulp bij waterramp in Limburg: ‘We mogen echt trots zijn’

  Brandweerlieden, veelal vrijwilligers, van de posten Laren, Vorden, Zelhem en ’s Heerenberg zijn gisteravond naar Limburg vertrokken om te helpen in de strijd tegen de wateroverlast. Ze hebben hebben mens en dier uit huizen geholpen, medicijnen opgehaald en kelders leeggepompt. Vanmiddag zijn ook vijf brandweerboten van Veiligheidsregio IJsselland opgeroepen. ,,Dit was voor bijna iedereen een ervaring die ze nooit eerder hebben gehad.’’