Het Kerkpad in Warnsveld wordt nu aangepast zodat het niet meer dwars over het boerenerf loopt. Het moet een einde maken aan de confrontaties tussen boer en wandelaars.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Kerkpad in Warnsveld wordt nu aangepast zodat het niet meer dwars over het boerenerf loopt. Het moet een einde maken aan de confrontaties tussen boer en wandelaars. © Jeroen Jazet

Zutphen hakt knoop door over Kerkpad, maar: ‘Zolang het nieuwe pad er nog niet ligt, is het voor ons nog niet klaar’

videoHet Kerkpad in Warnsveld wordt gesloten voor gemotoriseerd- en fietsverkeer. Een nieuw aan te leggen wandelpad iets van het Kerkpad af moet confrontaties tussen een boer en passanten onmogelijk maken. Daarvoor heeft de gemeente Zutphen de pachtovereenkomst met de boeren aangepast. Maar of het echt een oplossing is voor de problemen tussen wandelaars en boeren, daar zijn nog wel twijfels over.

1 reactie

  • A. Bulten

    1 jaar geleden
    Ik kan mij het ongerief van die boer goed voorstellen. Kans op het overdragen van ongewenste ziekten voor zijn vee is aanwezig. Verplicht ontsmetten van de wandelaars bij het betreden van zijn erf is de oplossing zo lang er geen alternatief is. Ik neem als voorbeeld de hondenuitwerpselen die fataal kunnen zijn voor zijn vee.