Volledig scherm
PREMIUM
Dita Ham (l) doet in Sutfene de mantelzorg voor haar 86-jarige zus, mevrouw Van Daalen-Klijnstra. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Zutphen halveert de waarderingsvergoeding voor mantelzorgers

In Zutphen gaan mantelzorgers de bezuinigingen, om het structurele tekort van 13 miljoen euro weg te werken, ook voelen. Hun jaarlijkse waarderingsvergoeding van 125 euro wordt in 2020 gehalveerd. Andere gemeenten handhaven hun huidige vergoeding.

Mantelzorger Dita Ham was niet geamuseerd toen ze vorige week een brief van de gemeente Zutphen las. ‘De gemeente Zutphen bewondert de inzet die u levert in de zorg voor uw familielid, vriend of buur. Dat laat de gemeente ieder jaar blijken met een waardering voor mantelzorgers. Dit jaar doen ze dat met een geldbedrag van 65 euro.’

 1. Kerstpakketten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielrenners
  PREMIUM
  Video

  Kerstpak­ket­ten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielren­ners

  Topwielrenner Tom Dumoulin pakt over ruim een maand verlekkerd een van de circa 15.000 kerstpakketten uit die door Hedi over onze aardbol worden gestuurd. De kersthectiek is begonnen bij het kleine Zutphense bedrijf. In het magazijn stopt een team inpakkers dagelijks van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat romige kaasjes, flessen wijn en andere lekkernijen in dozen. ‘Operatie kerstpakket’ is nog steeds een logistieke uitdaging.
 2. Zutphen zet de poort wijd open voor Apeldoornse vastgoedmiljonair op voormalig ROC-terrein

  Zutphen zet de poort wijd open voor Apeldoorn­se vastgoed­mil­jo­nair op voormalig ROC-ter­rein

  Kenmerkende boogramen, midden in het groen aan de rand van de stad. De tastbare herinnering aan het voormalige schoolgebouw aan het Vispoortplein in Zutphen kan zomaar eens binnen afzienbare tijd verleden tijd zijn. De Apeldoornse vastgoedmiljonair Willem Goudkuil wil appartementen op de plek van het voormalig ROC-gebouw ontwikkelen. De gemeente Zutphen staat eventuele sloop van het karakteristieke pand toe.