De binnenstad van Zutphen vanuit de lucht.
Volledig scherm
PREMIUM
De binnenstad van Zutphen vanuit de lucht. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Zutphen heeft nauwelijks zicht op staat van monumentale panden in de binnenstad

Hoe het ervoor staat met de gevels van monumentale panden in de binnenstad is voor de gemeente Zutphen wel duidelijk. Hoe het gesteld is met de binnenkant van vele monumentale panden is een grote vraag. 

 1. Zutphenaar Frank Ong-Alok helpt Oscar Harris (77) met comebacksingle: ‘Oscar is in de herfst van zijn leven, maar nog erg vitaal’
  PREMIUM
  VIDEO

  Zutphenaar Frank Ong-Alok helpt Oscar Harris (77) met comebacks­in­gle: ‘Oscar is in de herfst van zijn leven, maar nog erg vitaal’

  Oscar Harris doorbreekt de stilte, dankzij twee dagen Zutphen. De 77-jarige Surinaamse zanger nam afgelopen zondag en maandag in de thuisstudio van muzikant Frank Ong-Alok een speciale moederdag-single op: Sribi Yapon. Een cover van wereldhit Wonderful Tonight van Eric Clapton, maar dan met een geheel eigen Surinaamse tekst. Zutphenaar Ong-Alok speelde alle instrumenten in. En zijn gezin zong mee in het nummer.
 1. In zijn rolstoel kan Antoon (52) nauwelijks door Zutphense binnenstad rollen: ‘Door corona alleen maar erger’
  PREMIUM
  video

  In zijn rolstoel kan Antoon (52) nauwelijks door Zutphense binnenstad rollen: ‘Door corona alleen maar erger’

  Antoon Rotman ergert zich elke keer als hij door de binnenstad van Zutphen rolt. De karakteristieke monumentale binnenstad met kleine keien trekt veel toeristen, maar het heeft ook een keerzijde. Antoon komt nauwelijks vooruit op de kinderkopjes. Omdat de terrassen nu breder zijn uitgezet en er meer ruimte is voor de markt, wordt het probleem alleen maar erger en moet hij noodgedwongen over de straat van kasseien rollen. Verslaggever Merten Simons wilde dat ook eens ervaren en rolde mee met Rotman.
 2. Dankzij docente steekt Frans Duijts Zutphense scholieren een hart onder de riem in speciaal livestream-concert
  PREMIUM

  Dankzij docente steekt Frans Duijts Zutphense scholieren een hart onder de riem in speciaal livestream-con­cert

  Leerlingen van het Baudartius College, Het Stedelijk en het Eligant Lyceum leven zich op 4 juni uit tijdens een livestream concert voor ruim 1500 medeleerlingen en hun ouders. De komende weken zullen onder andere in de Hanzehof en het centrum van Zutphen muziekvideo’s van de leerlingen worden opgenomen. Ook bekende artiesten als Tygo Gernandt en Frans Duijts doen mee.
 1. Ouwehand wil dat Rutte opstapt: 'VVD heeft formatie gegijzeld'
  Play

  Ouwehand wil dat Rutte opstapt: 'VVD heeft formatie gegijzeld'

 2. Sekswerkers mogen weer: 'Telefoon staat roodgloeiend'
  Play

  Sekswer­kers mogen weer: 'Telefoon staat roodgloei­end'