Volledig scherm
Wijkcentrum Waterkracht in Zutphen © Google Streetview

Zutphen houdt vertrouwen in exploitanten Waterkracht

Wethouder Mathijs ten Broeke meldt dat de gemeente Zutphen vertrouwen houdt in de exploitanten van wijkcentrum Waterkracht, ondanks de financiële problemen bij Hotspot Hutspot.

Zakelijk manager Dorine Ruter van exploitant Hotspot Hutspot meldde onlangs in deze krant dat op haar verzoek momenteel aan een verzelfstandiging onder een andere naam wordt gewerkt. Hot-spot Hutspot is namelijk in financiële problemen gekomen en Ruter heeft een verschil van inzicht met Hotspot Hutspot-oprichter Bob Richters.

Volgens Ruter is de verzelfstandiging ingegeven door het conflict met Richters; de financiële problemen bij de vestigingen in Rotterdam hebben volgens haar geen invloed op het Zutphense wijkcentrum annex eetcafé.

Continuïteit

Burgerbelang Zutphen Warnsveld meldde naar aanleiding van die ontwikkelingen zorgen te hebben over de continuïteit bij het wijkcentrum aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Zutphen. De partij wil opheldering van het college over de subsidie die door de gemeente Zutphen aan exploitant Hotspot Hutspot is verleend.

De gemeente gunde de exploitatie van het wijkcentrum vorig jaar aan Hotspot Hutspot voor de periode tot 1 juli 2020. Voor die tijd was welzijnsstichting Perspectief jarenlang verantwoordelijk voor het beheer. De gemeente maakte voor de gehele periode 140.000 euro subsidie vrij voor Hotspot Hutspot. Burgerbelang-raadslid Petra Ackermans wil nu onder andere van het college weten in hoeverre het college de raad kan garanderen dat het bedrag dat uitgekeerd is aan Hutspot Hotspot uitsluitend bestemd is voor het filiaal in Zutphen.

,,Het is onze intentie om ongewijzigd door te gaan met de nieuwe stichting", meldt wethouder Ten Broeke nu. ,,Inhoudelijk verandert er niets aan de activiteiten of doelstellingen, zij hebben een belangrijke functie in de wijk. Die waren goed en die blijven goed."

Afrekening

Over de afrekening van de al uitgekeerde subsidie aan stichting Hotspot Hutspot zijn er niet op voorhand zorgen, zegt Ten Broeke. ,,De stichting is gehouden om aan te tonen dat ze de ontvangen subsidie hebben aangewend voor het doel waarvoor het verstrekt was, over de periode waarin ze verantwoordelijk zijn geweest voor Waterkracht. Die opdracht hebben ze en houden ze. Wij wachten de verantwoording af."