Volledig scherm
© FOTO HISSINK

Zutphen in ban van chocola én regen, Willy Wonka schuilt met magische machine

Het regenachtige weer was zondag ook in Zutphen een grote spelbreker tijdens het Chocoladefestival. Verschillende beoogde smaakvolle kunstwerken zagen door de plensbuien nooit een bezoeker. 

Zelfs de wereldberoemde Willy Wonka, fabriekseigenaar in de film Sjakie en de chocoladefabriek, zag zich genoodzaakt zijn machine onder een afdak van een winkel te plaatsen. Hij bediende een magische machine, waar de heerlijkste chocolade uit tevoorschijn kwam. En Afrikanen dansten stug door, ondanks de regen.

Volledig scherm
© FOTO HISSINK
Volledig scherm
© FOTO HISSINK
 1. Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’
  PREMIUM

  Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’

  Stoppen op je hoogtepunt. Sporters doen het wel eens. Voldaan, op waardige wijze. De Zutphense Marion Traas (50) stopt óók op haar hoogtepunt, met ontmoetingscentrum 't Atrium. Waardig. Maar voldaan? Verre van. Ze móét de deur van haar populaire zaak dichtdoen. Vanwege corona en de daaruit voortvloeiende maatregelen. Haar hart bloedt. ,,De zaak liep als een tierelier. Ik ging eindelijk geld verdienen. Maar met de anderhalvemeterregel kan ik maximaal acht mensen ontvangen. Te weinig, ik zou alleen maar geld gaan verliezen.’’
 2. Drugs, burenruzies en prostitutie: zo groot is de woonoverlast in jouw woonwijk in Zutphen
  PREMIUM
  Interactieve kaart

  Drugs, burenru­zies en prostitu­tie: zo groot is de woonover­last in jouw woonwijk in Zutphen

  Geluidsoverlast, drugsoverlast, extreme woningvervuiling, een vermoeden van criminele activiteiten en overlast door bezoekers van prostitutie bij een woning. Een greep uit de woonoverlast in de gemeente Zutphen in het afgelopen jaar. De gemeente probeert via een proef overlast in de gemeente eerder te signaleren om zo sneller in te kunnen grijpen. Het afgelopen jaar werden er 53 incidenten in behandeling genomen.