De overlast van ganzen was afgelopen zomer groot in Zutphen. Zo ook bij de vijver bij sportcomplex Zuidveen. En dat al voor het derde jaar op rij.
Volledig scherm
PREMIUM
De overlast van ganzen was afgelopen zomer groot in Zutphen. Zo ook bij de vijver bij sportcomplex Zuidveen. En dat al voor het derde jaar op rij. © Archief/Jeroen Jazet

Zutphen is in een hevige strijd verwikkeld met de gans, maar denkt nu de oplossing te hebben

Interactie kaart & VideoVoetpaden vol ganzenpoep, kaalgevreten grasvelden en oneindig lang gekwaak. De laatste drie jaar is de ganzenoverlast in Zutphen groot. Ingrijpen is nauwelijks mogelijk, de gans is namelijk een beschermde diersoort. Na jaren van steeds groter wordende overlast denkt Zutphen nu de oplossing te hebben.

 1. Zutphense Suzan trouwt ‘blind’ op tv en is alweer gescheiden, maar: ‘Ik zou het zo weer doen!’
  PREMIUM
  Married at first sight

  Zutphense Suzan trouwt ‘blind’ op tv en is alweer gescheiden, maar: ‘Ik zou het zo weer doen!’

  In de laatste televisieuitzending van Married at first sight werd gisteravond duidelijk dat Suzan Box uit Zutphen haar droomman niet via het televisieprogramma heeft gevonden. Ze trouwde op tv met Bert, maar is inmiddels weer gescheiden. Ze leverde gisteren op RTL4 haar ring ook voor de kijkers weer in en vandaag gaat ze naar Schiermonnikoog om ‘even overal van weg te zijn.’ Spijt? ,,Nee hoor, ik zou het zo weer doen.”
 1. Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek
  Play

  Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek

 2. Jonathan loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen
  Play

  Jonathan loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen