De gemeente Zutphen sloot zich ruim twee jaar geleden aan bij de groep Regenbooggemeenten. Er is volgens burgemeester Annemieke Vermeulen meer nodig dan alleen die symbolische vlag.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Zutphen sloot zich ruim twee jaar geleden aan bij de groep Regenbooggemeenten. Er is volgens burgemeester Annemieke Vermeulen meer nodig dan alleen die symbolische vlag. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Zutphen neemt maatregelen om LHBTI’ers zich meer thuis te laten voelen: ‘Er moet gas op de plank’

LHBTI’ers die niet hand in hand durven te lopen of die zelfs wegtrekken uit Zutphen. In Zutphen is nog een lange weg te gaan op het gebied van acceptatie van alle seksuele geaardheden, bleek vorig jaar nadat meerdere prominente Zutphenaren hun negatieve ervaringen deelden in de Stentor. De gemeente komt nu met maatregelen. 

0 reacties

 1. Druk op gemeente Zutphen opgevoerd om ziekenhuis duidelijkheid te laten verschaffen over toekomst
  PREMIUM

  Druk op gemeente Zutphen opgevoerd om ziekenhuis duidelijk­heid te laten verschaf­fen over toekomst

  Kan iedereen straks nog bij het ziekenhuis in Zutphen terecht voor zorg op de spoedeisende hulp, intensive care, bij de kraamzorg of bijvoorbeeld voor een chemokuur of bloedtransfusies? Dat vraagt de SP Zutphen zich af nadat onrust is ontstaan over de toekomst van Gelre ziekenhuizen in Zutphen. Fractievoorzitter Nils Müller roept de gemeente op om duidelijkheid te verkrijgen bij Gelre, dat tot dusverre niet het achterste van de tong wil laten zien.
 1. Man redt kind net op tijd van het spoor in India
  Play

  Man redt kind net op tijd van het spoor in India

 2. Omstanders duwen auto persfotograaf met shovel in sloot
  Play

  Omstanders duwen auto persfoto­graaf met shovel in sloot