Binnenstadsmanager Remco Feith ziet juist grote kansen voor de binnenstad van Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Binnenstadsmanager Remco Feith ziet juist grote kansen voor de binnenstad van Zutphen. © Dian Drenth

Zutphen start groot onderzoek naar toekomst binnenstad na corona: ‘Fysiek winkelen krijgt juist een herwaardering’

Zutphen trekt 20.000 euro uit om nog dit jaar te onderzoeken hoe delen van de binnenstad van Zutphen weer bruisend kunnen worden of blijven. Vanwege corona zou de dynamiek en het ondernemerschap in de binnenstad veranderd zijn. 

1 reactie

 • H Zwollo

  2 maanden geleden
  Fijn dat het weer beter gaat met de binnenstad. Jammer is wel dat we denken grote landelijke merken nodig te hebben. Daarmee worden we net zo gewoon als andere steden. Zutphen is juist uniek door de eigenheid van de plaatselijke ondernemers! Dat geeft Zutphen charme en aantrekkingskracht. En niet aanbod dat je overal kunt vinden.
 1. Hoe dit gebied tussen Zutphen en Eefde al 20 jaar in teken staat van windmolens: ‘Ben het nu echt zat’
  PREMIUM

  Hoe dit gebied tussen Zutphen en Eefde al 20 jaar in teken staat van windmolens: ‘Ben het nu echt zat’

  Na jaren van verzet uit de buurt zette de Raad van State dit voorjaar een streep door het plan voor drie nieuwe windmolens tussen Zutphen en Eefde. Een hoofdpijndossier leek ten einde te komen, maar niets is minder waar. Omwonenden vrezen nog steeds voor windreuzen in het gebied waar twintig jaar geleden al de eerste onrust ontstond. ,,Het zou fijn zijn om eindelijk een keer rust te krijgen.’’
 2. Vader van MH17-slachtoffer Rowen (12) uit Zutphen in rechtbank: ‘Het verdriet wordt alleen maar groter’
  PREMIUM
  VIDEO

  Vader van MH17-slachtof­fer Rowen (12) uit Zutphen in rechtbank: ‘Het verdriet wordt alleen maar groter’

  De Zutphense Peter Bats deed vandaag tijdens het MH-17 proces zijn verhaal in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. Hij vertelt over het onbeschrijfelijke gemis van zijn 12-jarige zoon Rowen die samen met zijn Helmondse moeder en haar vriend omkwam bij de ramp met de MH17. ,,Het leven van ons als gezin wordt voor altijd overschaduwd door de donkere vlek van de MH17-ramp.”