Volledig scherm
PREMIUM
Het is de bedoeling dat de weg die nu nog doodloopt vanaf het bedrijventerrein (bovenaan de foto iets links van het midden), wordt doorgetrokken richting de rotonde bij de wijk Leesten. Dat verbetert de ontsluiting van de Revelhorst aanzienlijk. © Ronald Hissink

Zutphen steunt ondernemers en gaat akkoord met extra weg van en naar bedrijventerrein Revelhorst

Een lang gekoesterde wens van van ondernemers op bedrijventerrein Revelhorst gaat als het aan burgemeester en wethouders van Zutphen ligt in vervulling. Het college van burgemeester en wethouders stemt in met een extra ontsluitingsweg die het bedrijventerrein aansluit op de N314 bij de rotonde ter hoogte van het Anne Frankplein. De nieuwe weg moet extra bedrijven naar Revelhorst lokken.

Als er de komende zes weken geen bezwaren binnenkomen krijgt bedrijventerrein Revelhorst in 2020 een extra ontsluitingsweg. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een extra weg aan te leggen om Revelhorst aan te sluiten op de rotonde bij het Anne Frankplein bij de wijk Leesten.  Een weg die de al op het bedrijventerrein gevestigde ondernemers al een lange tijd graag gerealiseerd zien worden. Op dit moment is de aansluiting op de N314 bij de Gelderhorst, vlakbij het ziekenhuis, de belangrijkste uitvalsbasis voor het oudste gedeelte van het bedrijventerrein.

 1. Nationale brandweertitel voor team uit Zutphen: ‘Wij gaan letterlijk voor elkaar door het vuur’
  PREMIUM
  Video

  Nationale brandweer­ti­tel voor team uit Zutphen: ‘Wij gaan letterlijk voor elkaar door het vuur’

  Het is feest bij het Zutphense brandweerkorps. Zes spuitgasten uit de Hanzestad behaalden afgelopen zaterdag in Harskamp de Nederlandse titel in de landelijke TAS-HD klasse. Het Zutphense brandweerteam presteerde bij het bestrijden van een in scene gezette brand het beste van de negen finalisten en leverde in de persoon van Martijn van der Linde (37) tevens 's lands beste bevelvoerder. Ook in 2010 legden de Zutphense brandweerlieden beslag op de titel.
 2. Dwergteckel Takkie doodgebeten door bullmastiff in bos bij Zutphen: ‘Ik hoor haar nog kermen’
  PREMIUM
  Video

  Dwergtec­kel Takkie doodgebe­ten door bullmas­tiff in bos bij Zutphen: ‘Ik hoor haar nog kermen’

  Een heerlijke, zonnige wandeling met haar hond door het Veldesebos aan de rand van Warnsveld. Dat was afgelopen donderdagmiddag het plan van Tineke Kloosterboer uit Zutphen. Maar het uitje met haar dwergteckel Takkie veranderde in een complete nachtmerrie. Voor haar ogen werd de teckel doodgebeten door een andere hond. ,,Ik blijf die film maar afspelen in mijn hoofd.’’