Piet van Veen van de Werkmakers gaat in de Zutphense buurt Waterkwartier de wensen van de inwoners rondom de verduurzaming in kaart brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet van Veen van de Werkmakers gaat in de Zutphense buurt Waterkwartier de wensen van de inwoners rondom de verduurzaming in kaart brengen. © Ronald Hissink

Zutphen wil energietransitie in Waterkwartier gebruiken om mensen uit de bijstand te helpen

De Zutphense volksbuurt Waterkwartier gaat voor 2030 van het gas en wordt verduurzaamd. Deze energietransitie omvat veel werk, dat mogelijk banen kan opleveren voor buurtbewoners die al jaren in de bijstand leven. Zutphen trekt daarom 300.000 euro uit voor projecten om deze mensen de komende jaren klaar te stomen vooor de arbeidsmarkt. Sociaal- en duurzaamheidswerker Piet van Veen is al met voorwerk begonnen.

  1. Humanistisch Verbond Zutphen viert jubileum met stadswandeling: ‘Het leven van Henriette Polak is de rode draad’
    PREMIUM

    Humanis­tisch Verbond Zutphen viert jubileum met stadswande­ling: ‘Het leven van Henriette Polak is de rode draad’

    Een humane samenleving waarin iedereen vrij is om zijn of haar eigen keuzes te maken. Het Humanistisch Verbond Zutphen brengt die ideeën al 75 jaar aan de man. Om dat jubileum te vieren, heeft de organisatie een boekje en stadswandeling samengesteld. De wandeling, langs plekken die een rol in het humanisme hebben gespeeld, staat grotendeels in het teken van Henriette Polak-Schwarz, die veel heeft gedaan voor het Verbond in Zutphen.