Volledig scherm
De Zutpghense biowijnondernemer Derrick Neleman streeft naar minimaal vier Nederlandse vestigingen. © Archief/Kevin Hagens

Zutphenaar Derrick Neleman opent in voorjaar wijnwinkel in regio Valencia

Bodegas Neleman, van de Zutphense biowijnpionier Derrick Neleman, gaat binnenkort internationaal met een wijnwinkel. Die opent naar verwachting in mei, in de buurt van het Spaanse Valencia.

De Spaanse winkel komt in Nelemans wijnhuis in Casas del Rey, waar hij wijngaarden bezit. Casas del Rey is één van de hoogstgelegen gebieden in de regio van Valencia. Naast de winkel komt er in Nelemans Spaanse vestiging ook een proeflokaal. Neleman heeft een wijnzaak in het hartje van Zutphen en opende onlangs een wijnwinkel in het centrum van Utrecht. Die wordt gerund door Thom Muhring.

Neleman heeft nog meer uitbreidingsplannen en streeft naar vier à vijf vestigingen binnen Nederland. De officiële opening van Neleman Utrecht is begin dit voorjaar.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.