Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Laura Werger en directeur Herman Roord van GelreWerkt!. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Zutphenaren aan een baan via werkbedrijf

De gemeente Zutphen wil meer mensen aan werk helpen. Om dat voor elkaar te krijgen is Zutphen vanaf 1 januari gestopt met sociale werkvoorziening Delta en sociale dienst Het Plein, waarin het met andere gemeenten samenwerkte. Via het onlangs opgerichte gemeentelijke werkbedrijf GelreWerkt! heeft de gemeente directere invloed op het aan werk helpen van mensen, is de gedachte. ,,Ik hoop dat werkzoekenden er veel van gaan merken.''

Het nieuwe werkbedrijf is gevestigd in het gemeentelijke pand aan de Henri Dunantweg. Hetzelfde pand waarin voorheen Het Plein was gevestigd. Herman Roord is als nieuwe directeur net een paar weken aan de slag, wethouder Laura Werger is namens het gemeentebestuur verantwoordelijk voor GelreWerkt!

  1. Het Dagelijks Bestaan alsnog naar Vitens-terrein in Zutphen
    PREMIUM

    Het Dagelijks Bestaan alsnog naar Vi­tens-ter­rein in Zutphen

    Jeugdzorginstelling Het Dagelijks Bestaan mag toch naar het terrein aan de Weg naar Vierakker verhuizen waar tot 2016 een waterwinstation van Vitens in gebruik was. De gemeente Zutphen gaat met de sloop van enkele gebouwen vanaf februari eerst het gebied bouw- en woonrijp maken. De verwachting is dat Het Dagelijks Bestaan daarna vanaf begin mei kan gaan bouwen en in september op de nieuwe plek van start zal gaan.