Volledig scherm
De brandweer had het vuur in een woning aan de Professor Treubstraat in Zutphen snel geblust, maar het huis is voorlopig onbewoonbaar verklaard. © Patrick van Gemert

Zutphens huis voorlopig onbewoonbaar na hevige brand

De rook kwam uit het dak, de vlammen sloegen uit de voordeur en de ramen waren al zwart van een woning aan de Professor Treubstraat in Zutphen. De brandweer heeft de brand snel geblust, maar het huis is volgens de veiligheidsregio voorlopig onbewoonbaar verklaard.

De brandweer rukte rond 12.30 uur met meerdere auto's uit, nadat gemeld was dat een woning aan de Professor Treubstraat in brand stond. Tien minuten later volgde al het sein ‘brand meester’. Er waren op dat moment geen mensen in huis. De politie heeft de omgeving van het huis met linten afgezet en is begonnen met een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Dat kan volgens een voorlichter van de veiligheidsregio nog de hele middag duren.

  1. Zutphense idealist maakt uiterwaarden schoon, wie helpt hem vandaag?
    Video

    Zutphense idealist maakt uiterwaar­den schoon, wie helpt hem vandaag?

    Met zijn rijzige gestalte en opvallende outfit - oranje hesje en donkere hoed - is hij niet te missen bij het uitkijkplatform aan de Kanonsdijk in De Hoven. Henk Koskamp (58) draagt ook nog eens een witte vlag. ,,Die staat symbool voor mijn overgave aan de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties”, zegt Koskamp. Vandaag gaat hij in de uiterwaarden troep opruimen in het kader van World Cleanup Day en hij hoopt op hulp.