De Olaf Putker Band in actie tijdens de finale van Rabo on Stage.
Volledig scherm
De Olaf Putker Band in actie tijdens de finale van Rabo on Stage. © Sanne Wevers

Zutphense Olaf Putker Band wint wedstrijd voor Achterhoekse talenten en ontvangt 2500 euro

De Olaf Putker Band mag zich hét muzikale talent van de Achterhoek noemen. De Zutphense band kroonde zich afgelopen weekend tot winnaar van Rabo on Stage en mag daardoor 2500 euro bijschrijven.

 1. Tranen bij Lochemse Yvonne en Berry bij hoge Canadese onderscheiding: ‘Helemaal sprakeloos’
  PREMIUM
  Met video

  Tranen bij Lochemse Yvonne en Berry bij hoge Canadese onderschei­ding: ‘Helemaal sprakeloos’

  Canada is ‘24 uur per dag, 7 dagen per week’ een passie van Yvonne en Berry Swarthoff uit Lochem. Zij hebben veel werk verricht voor het land en daarom werd het stel verrast met een hoge Canadese onderscheiding, ‘Sovereign’s Medal for Volunteers’. Slechts vier Nederlanders gingen ze ooit voor. De Canadese kolonel Marc LaFortune reisde vandaag af naar Lochem om de twee te verrassen.
 2. Deze monumentale panden in Zutphen zijn het mooist opgeknapt: ‘Dit was een dood stukje stad’
  PREMIUM

  Deze monumenta­le panden in Zutphen zijn het mooist opgeknapt: ‘Dit was een dood stukje stad’

  Wie vanaf de Polsbroekpassage de laatste jaren de binnenstad van Zutphen binnenliep kreeg alles behalve een warm welkom. De oostelijke entree tot het centrum was een verouderd en verloren stukje centrum. Hoe anders is dat nu. Naast de metamorfose die de Schupstoel onderging, kregen de tegenovergelegen historische panden een grote opknapbeurt. Een restauratie die zo goed is uitgevoerd dat het is beloond met de Paltsprijs. „Een belangrijke plek in het centrum.”