Van dit busjes moeten straks twee exemplaren door Zutphen rijden om ouderen comfortabel naar het centrum te kunnen vervoeren en weer terug te brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Van dit busjes moeten straks twee exemplaren door Zutphen rijden om ouderen comfortabel naar het centrum te kunnen vervoeren en weer terug te brengen. © Spijkstaal

Zutphense ouderen tuffen binnenkort mogelijk rond in Italiaanse centrumbusjes: klinkt luxe, maar is een stuk duurder

Oudere Zutphenaren die slecht ter been zijn, kunnen mogelijk snel alsnog met een elektrisch minibusje de binnenstad in. Stichting Stap In Stap Uit wil twee Italiaanse centrumbusjes leasen van de firma Spijkstaal uit Hoogvliet. De vervangende busjes zijn wél een stuk duurder dan de gele minibusjes die begin juli de weg niet op mochten omdat ze geen kenteken hebben.

  1. Brummen verscherpt regels carbidschieten: ‘Door vuurwerkverbod is weg naar carbidschieten korter’
    PREMIUM
    1

    Brummen verscherpt regels carbid­schie­ten: ‘Door vuurwerk­ver­bod is weg naar carbid­schie­ten korter’

    Nu landelijk geen knalvuurwerk meer mag worden afgestoken tijdens de jaarwisseling, voorziet de gemeente Brummen dat carbidschieten populairder wordt. Om ongevallen te voorkomen, is ze er vroeg bij en verscherpt de regels voor de regionale traditie. ,,We moeten niet hebben dat het reguliere vuurwerk verboden wordt en Jan en alleman overgaat tot carbidschieten, met alle risico’s van dien.”