Van dit busjes moeten straks twee exemplaren door Zutphen rijden om ouderen comfortabel naar het centrum te kunnen vervoeren en weer terug te brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Van dit busjes moeten straks twee exemplaren door Zutphen rijden om ouderen comfortabel naar het centrum te kunnen vervoeren en weer terug te brengen. © Spijkstaal

Zutphense ouderen tuffen binnenkort mogelijk rond in Italiaanse centrumbusjes: klinkt luxe, maar is een stuk duurder

Oudere Zutphenaren die slecht ter been zijn, kunnen mogelijk snel alsnog met een elektrisch minibusje de binnenstad in. Stichting Stap In Stap Uit wil twee Italiaanse centrumbusjes leasen van de firma Spijkstaal uit Hoogvliet. De vervangende busjes zijn wél een stuk duurder dan de gele minibusjes die begin juli de weg niet op mochten omdat ze geen kenteken hebben.

 1. Sami opent na vlucht uit Syrië in Zutphen zijn derde supermarkt: ‘De pijn blijft, maar ik kan nu ook genieten’
  PREMIUM

  Sami opent na vlucht uit Syrië in Zutphen zijn derde supermarkt: ‘De pijn blijft, maar ik kan nu ook genieten’

  Of Sami Mtan trots is op zichzelf? De 40-jarige Deventenaar haalt zijn schouders op. Ja, hij opent vrijdag zijn derde Bazaar-supermarkt, in Zutphen. En ja, hij heeft zijn kleine imperium zelf opgebouwd na zijn vlucht uit Syrië (2014). Maar hij is altijd een harde werker geweest die niet van anderen of de staat wil profiteren. ,,Ik wil eigenhandig een tweede leven opbouwen na een ellendige periode.’’ Een verhaal over winst na groot verlies.
 1. Bestelbusje gaat in vlammen op onder viaduct
  Play

  Bestelbus­je gaat in vlammen op onder viaduct

 2. CliniClowns doen bedtijdbezoeken op donkere dagen in Rijnstate
  Play

  Clini­Clowns doen bedtijdbe­zoe­ken op donkere dagen in Rijnstate