De Reesinkloods. Een opvallend karakteristieke loods midden in de nieuwbouwwijk Noorderhaven in Zutphen. Vanaf het schooljaar 2021-2022 zou het een Techniekfabriek om jongeren warm te maken voor technische beroepen. Dit plan loopt vertraging op.
Volledig scherm
PREMIUM
De Reesinkloods. Een opvallend karakteristieke loods midden in de nieuwbouwwijk Noorderhaven in Zutphen. Vanaf het schooljaar 2021-2022 zou het een Techniekfabriek om jongeren warm te maken voor technische beroepen. Dit plan loopt vertraging op. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Zutphense Techniekfabriek die jongeren naar technische beroepen moet lokken jaar later klaar

Jongeren van het vmbo en mbo kennis laten maken met techniekvakken en ervoor zorgen dat ze uiteindelijk een baan in de technieksector kiezen. Vanaf komend schooljaar zou het moeten gebeuren vanuit de gloednieuwe Techniekfabriek in de Zutphense nieuwbouwwijk Noorderhaven. Een iets te ambitieus plan. Voor het schooljaar 2022-2023 opent de voormalige fabriekshal vol met de nieuwste technologische snufjes de deuren nog niet.

  1. Vijf jaar wachten op een huis: waarom uit kampen teruggekeerde Joden zo kil werden ontvangen
    PREMIUM
    2

    Vijf jaar wachten op een huis: waarom uit kampen terugge­keer­de Joden zo kil werden ontvangen

    Na de bevrijding van kamp Westerbork is het jonge gezin Meijers ziek, uitgeput en wil niets liever dan terug naar Zutphen. Maar ja, dat mag alleen als Elie en Lien kunnen aantonen dat ze een woning hebben. Dat is het probleem. Nederlandse Joden die in 1945 terugkeerden uit de kampen, hoefden niet op een warme ontvangst te rekenen. Het kon jaren duren voordat ze in hun huis konden, omdat die in de oorlog was onteigend en opgekocht. ,,Het ging allemaal niet van harte.”