Thom Boeve van Warnsveldse Boys (rechts) nam het eerder dit seizoen op het kunstgras op zijn eigen sportcomplex op tegen Felix Mulder van AZC (links).
Volledig scherm
Thom Boeve van Warnsveldse Boys (rechts) nam het eerder dit seizoen op het kunstgras op zijn eigen sportcomplex op tegen Felix Mulder van AZC (links). © Archieffoto Ronny te Wechel

Zutphense voetbalclubs krijgen qua huur gelijkwaardig speelveld

Voetbalverenigingen in Zutphen moeten dezelfde huur voor voetbalvelden gaan betalen. Op dit moment is er volgens wethouder Laura Werger geen duidelijkheid in dit huurbeleid. Het op de schop gooien van de huren heeft grote gevolgen. Waar De Hoven en FC Zutphen hun huur met duizenden euro’s zien dalen, zal Warnsveldse Boys per jaar ruim 7000 euro meer moeten betalen.

 1. Groen en water in plaats van hoogspanningskabels als truc om kabels bij Zutphen onder de grond te werken
  PREMIUM

  Groen en water in plaats van hoogspan­nings­ka­bels als truc om kabels bij Zutphen onder de grond te werken

  Een verwilderd stuk groen onder een kilometerslang tracé aan hoogspanningskabels. Het gebied langs de Den Elterweg tussen Zutphen en Warnsveld lijkt op dit moment nog alles behalve een park om rustig een frisse neus te kunnen halen. Als het aan Dolf Logemann ligt komt daar snel verandering in. Met een klimaatpark op die plek hoopt het GroenLinks-raadslid dat de provincie Gelderland alsnog meebetaald aan het onder de grond wegwerken van de hoogspanningskabels.
 2. Klaar met een dure natuurvakantie? Jongeren kunnen in Hall hun eigen stekje bouwen
  PREMIUM

  Klaar met een dure natuurva­kan­tie? Jongeren kunnen in Hall hun eigen stekje bouwen

  Zagen, timmeren en verven in het buitengebied van Hall. Zeker 15 jongeren kunnen vanaf maart hun handen uit de mouwen steken bij het Groen Traineeship van Nivon Natuurvrienden. Doel is om ze bewuster te maken van de natuur en de mensen om zich heen. Het is de eerste keer dat Nivon dit project organiseert. ,,In plaats van dat je alleen maar luistert of leest, lever je nu ook een eigen bijdrage.’’
 1. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

 2. Laatste vluchten vanuit Zuid-Afrika, VK en Zuid-Amerika gearriveerd op Schiphol
  Play

  Laatste vluchten vanuit Zuid-Afri­ka, VK en Zuid-Amerika gearri­veerd op Schiphol