Volledig scherm
Rappers Will.i.am, Taboo en Apl.de.ap: samen de Black Eyed Peas. © ANP

Black Eyed Peas naar Zwarte Cross

videoLICHTENVOORDE - De Black Eyed Peas komen naar de Zwarte Cross. De Amerikaanse band, bekend van hits als I Gotta Feeling en Where is the Love?, staat vrijdag 19 juli op het Hoofdpodium. Tijd van het optreden is nog onbekend.

Dat heeft de organisatie van de Zwarte Cross donderdagmiddag bekendgemaakt bij de onthulling van een reeks nieuwe namen van artiesten die op het festival komen optreden. Onder hen onder meer ook de Limburgse dialectband Rowwen Hèze, cabaretier André Manuel en rootsreggaeband the Frontliners.

De oplettende Zwarte Cross-fans wisten overigens ’s morgens al dat Black Eyed Peas naar het festival zouden komen, nadat er een video online was gezet van festivaldirectrice Tante Rikie die een liedje mee zong die klonk door haar koptelefoon. ,,Waar is de lof, oehoe’’, was te horen uit de mond van Tante Rikie. Daarop was de officiële bevestiging van Black Eyed Peas voor velen al geen verrassing meer. De band bestaat uit rappers Will.i.am, Taboo en Apl.de.ap, zangeres Fergie verliet de band in 2017.

De Zwarte Cross 2019 is van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli op festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde. Het festival is uitverkocht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.