Volledig scherm
De Zwarte Cross. © Theo Kock.

'Drag queens met brandende cavia's' over de Zwarte Cross-baan?

LICHTENVOORDE - 'Een groep drag queens die zich al jonglerend met brandende cavia’s op tandems over de baan voortbewegen', zullen we die werkelijk zien op de Zwarte Cross? Als het aan de organisatie ligt wel, in de nieuwe apartigheidsklasse. Niets is te gek op de crossbaan, is immers al jaren het motto.

Behalve een enorm breed muziek- en theaterfestijn is de Zwarte Cross ook befaamd om de meest uitbundige wagens die ieder jaar weer manoeuvreren over de crossbaan op De Schans.

Creaties
De meest vreemde creaties komen langs. Zo hebben we al eens een Vikingschip gezien, een auto met een banaan op het dak en de 'Crossta Concordia'. Het is slechts een zeer beperkte greep uit de grote groep creatieve crosswagens die de afgelopen jaren in de verschillende klassen op de baan verschenen.

Oproep
Heb jij met je vriendengroep ook zo'n wagen gebouwd en rij je dit jaar mee in een klasse op de Zwarte Cross? Dan zoeken we jou voor een verhaal. Stuur jouw gegevens, liefst met een foto of beschrijving van je wagen, naar verslaggever Ton Tijdink, e-mail t.tijdink@gelderlander.nl

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
© Theo Kock
Volledig scherm
Volledig scherm
© Theo Kock
Volledig scherm
© Theo Kock