Volledig scherm
Het is zaterdagmorgen rond 10.30 uur al druk bij de muntenautomaten net na de ingang. © DG

Eerste bezoekers al aan het bier bij Zwarte Cross

videoLICHTENVOORDE - Het terrein van de Zwarte Cross is zaterdagmorgen om 10.00 uur open gegaan. De eerste dorstige bezoekers stonden vlak voor 10.00 uur rijendik voor de nog gesloten hekken. Bij binnenkomst halen velen direct een koud biertje.

Zoals Ruben en zijn vrienden uit Oosterhesselen in Drenthe. Vanmorgen vroeg in de trein gestapt en vervolgens met de fiets naar het festival gekomen, dan gaat een pilsje er wel in. ,,En straks een lekkere Nozem’’, zegt Ruben, nadat hij een slok heeft genomen.

Dit is de enige dag dat de groep van zestien Drenthenaren er is. De band Bökkers willen ze sowieso zien spelen, en voor de cross komen ze ook. ,,Zin in, heuj!’’

Bedrijfsfeest

Bij de muntenautomaat loopt Roy Meuwissen met beide handen vol munten. Bij een groepje van vier mannen houdt hij halt. Het blijken werknemers van zijn grondverzetbedrijf, voor wie hij het jaarlijkse bedrijfsuitje dit jaar op de Zwarte Cross houdt. ,,Prachtig toch’’, zegt één van hen. ,,Wie heeft nou een bedrijfsuitje op de Zwarte Cross? Wij dus!.’’

De heren komen niet speciaal voor een optreden. ,,Voor de gezelligheid en het samenzijn. En Tante Rikie’’, meldt Meuwissen.

Programma

De Zwarte Cross is volledig uitverkocht en verwacht dus opnieuw 65.000 bezoekers: 25.000 campinggasten en 40.000 dagbezoekers. Highlights zijn zaterdag Bökkers in de Megatent (21.30 uur), Sue The Night om 14.00 uur op het Hoofdpodium en de kwalificatieraces voor het ONK motorcross vanaf 14.55 uur op de crossbaan.

Meer nieuws over de Zwarte Cross vind je in ons dossier.