Volledig scherm
Uitzinnig publiek op de Zwarte Cross. © Bart Heemskerk

Recordverkoop: zaterdag én zondag Zwarte Cross uitverkocht

LICHTENVOORDE - Alle 130.000 dagkaarten voor de zaterdag én de zondag van de Zwarte Cross zijn uitverkocht. 182 dagen voor de 20e editie van het festival in Lichtenvoorde begint is er geen kaart meer te krijgen voor de zowel de tweede als de laatste festivaldag.

Waar alle zaterdagkaarten al woensdagavond laat weg waren, maakte de organiserende Feestfabriek donderdagmiddag bekend dat óók de laatste festivaldag, zondag, is uitverkocht.

Dat terwijl pas een handjevol artiesten is bekendgemaakt en het programma voor beide dagen überhaupt nog niet is gepubliceerd.

Grasnapolsky
De caravankaarten en tickets voor de ingerichte 4-persoonstenten op het luxe kampeerterrein Grasnapolsky raakten november vorig jaar al uitverkocht. Ook de 3-dagenkaarten, met alle 3 dagen entree tot het festival, waren al sinds vorig jaar (21 december) niet meer verkrijgbaar.

Snel
De verkoop van kaarten voor de de camping, waar 20.000 mensen kunnen overnachten, gaat eveneens snel: deze is voor 79 procent volgeboekt. Alleen de belangstelling voor de vrijdag blijft traditioneel wat achter, daarvoor is nog 31 procent van de kaarten beschikbaar.

Recordverkoop
De organisatie van de Zwarte Cross spreekt van een recordverkoop. "Nooit eerder werden zo snel zo veel kaarten verkocht. Gelijk vanaf de start ging de ticketverkoop als een speer."

200.000 bezoekers
De verwachting is dat het festival uiteindelijk nog voor de start volledig uitverkocht raakt. Dat zou betekenen dat voor het eerst de magische grens van 200.000 bezoekers wordt gepasseerd.

Datum
De Zwarte Cross 2016 is van donderdag 21 tot en met zondag 24 juli op festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde. Voor campingbezoekers begint het programma al op donderdag. Dagbezoekers zijn vanaf vrijdag welkom.