Volledig scherm
De Zwarte Cross is volgens de organisatie 'de zwaarste vierdaagse die bestaat', maar gelukkig zijn daar zachte handen die de druk verlichten. © Zwarte Cross/ PR

Sjoerd weet het nu zeker: 'Vierdaagse is zwaarder dan Zwarte Cross'

LICHTENVOORDE/ NIJMEGEN - Na vier dagen Zwarte Cross en aansluitend vier dagen wandelen in en om Nijmegen weet Sjoerd Beelen het zeker: de Nijmeegse Vierdaagse is zwaarder dan het Achterhoekse festival.

Volledig scherm
Sjoerd Beelen toont trots zijn Vierdaagsekruisje. Om zijn pols zit nog het blauwe campingbandje van de Zwarte Cross. © privéfoto/ Facebook

Dat schrijft de 22-jarige inwoner van Noordwijkerhout in een bericht aan de Zwarte Cross op Facebook, dat inmiddels honderden likes heeft verzameld.

'Jullie geven aan bij de ingang van de camping dat jullie festival de zwaarste vierdaagse is die er bestaat. Ik ben het hier toch niet helemaal mee eens', begint
Beelen zijn Facebook-bericht.

'Ik heb een geweldige cross gehad en ben gesloopt weggegaan. Maandag ben ik meteen naar Nijmegen gereden om mijn startbewijs van de 50km te halen...' onthult Beelen, die na vier dagen feest in Lichtenvoorde dinsdag direct door is gegaan met wandelen.

200 kilometer wandelen

Met 50 kilometer per dag heeft Beelen in vier dagen 200 kilometer gelopen in en om Nijmegen; hij liep de 101ste Vierdaagse vrijdag uit en verdiende zo zijn kruisje. Onder een foto waarop hij die onderscheiding trots toont schrijft de Zuid-Hollander: 'De nijmeegse4daagse is een stuk zwaarder dan de cross!!!! Maar niet leuker!'.

Volledig scherm
Blaren prikken in Ottersum tijdens de doorkomst van de Vierdaagse, die volgens Sjoerd Beelen wel degelijk zwaarder is dan de Zwarte Cross (maar niet leuker). © Theo Peeters


De Zwarte Cross heeft voor volgend jaar alvast de eerste bezoeker binnen, want Beelen schrijft dat hij er in 2018 opnieuw bij is. 'Maar dan zonder Vierdaagse er achteraan',  weet hij nu ook al.

De Zwarte Cross 2018 is van donderdag 12 tot en met zondag 15 juli. De 102de editie van de Vierdaagse Nijmegen begint twee dagen later, op dinsdag 17 juli 2018.

Alles over de Zwarte Cross lees je op onze speciale pagina. Meer lezen over de Vierdaagse en de feesten eromheen kan via dg.nl/4d.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.