Volledig scherm
PREMIUM
Rik Jansma van restaurant Basiliek verzorgt de ‘Michelin-snackmuur’ op de Zwarte Cross. © Rob Voss

Sterrenchef heeft ‘veel te verliezen’ met kaviaar uit de muur op Zwarte Cross

LICHTENVOORDE/ HARDERWIJK - De Zwarte Cross. Dat is racen, harde muziek luisteren, bierdrinken en broodjes hamburger verorberen, het liefst speciaal . Maar voor de fijnproever is er nu ook de culinaire Michelinmuur, waar in plaats van kroketten en bamischijven voor de verandering kaviaar, landhoen en gepocheerde eieren uit te trekken zijn

Ideetje van de organisatie, en van Rik Jansma als chefkok van sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk.

Zo is het toch, Rik?
,,Ja, op de Zwarte Cross hebben wij al jaren het pop-up-restaurant Le Carburateur en dat gaat erg goed. Maar ja, je wilt ook steeds vernieuwen. De organisatie achter de Zwarte Cross wil eveneens inventief zijn. Toen kwamen we op het idee om iets als een hoogwaardige snackmuur te realiseren.”

De organisatie van de Zwarte Cross heeft het over sterrensnacks en een mix van efficiëntie - uitgebreid tafelen duurt immers al snel een paar uur - en wereldklasse. Wat staat er op het menu?
,,Kemper landhoen met zwarte truffelprei en pata negra-ham, een gepocheerd hoeve-ei met kaviaar, bieslookmayonaise, crème fraiche en aardappel en lauwwarme croque monsieur met tomaat, kreeft en basilicum.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.