Volledig scherm
Chillen in De Oase. © Menno Pols/DG

Zwarte Cross voor het eerst in twintig jaar uitverkocht (video)

LICHTENVOORDE - Het festival de Zwarte Cross in Lichtenvoorde is voor het eerst in het twintigjarige bestaan uitverkocht. Dat meldt de organisatie op haar website. Het totale aantal bezoekers komt daarmee op 220.000, een nieuw record.

Vorig jaar bezochten 197.450 bezoekers het Achterhoekse festival. Nu het totale aantal bezoekers boven de 200.000 uitkomt, meldt de organisatie dan ook dat een uitbreiding er volgend jaar niet meer in zit. „Het is mooi zo, een keer moet je tevreden zijn", aldus organisator Feestfabriek AKG. Dat houdt in dat de capaciteit ook volgend jaar 220.000 bezoekers is.

En dat werd laat op de avond gevierd met vuurwerk...

Volledig scherm
Op het been van Guusje van den Ouweland wordt een letter van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens getatoeëerd. © Menno Pols/DG
Volledig scherm
'We gingen een beetje springen bij het Nozem-podium, en toen zaten we onder de modder', zeggen deze drie meiden uit Putten. © Menno Pols/DG
Volledig scherm
Je kunt overal een tukje doen. © Menno Pols/DG
Het festival de Zwarte Cross in Lichtenvoorde is voor het eerst in het twintigjarige bestaan uitverkocht. Dat meldt de organisatie op haar website. Het totale aantal bezoekers komt daarmee op 220.000, een nieuw record.