Volledig scherm
De alcoholcontrole na de Zwarte Coss bij de Domme Aanleg in 2017. © Jan van den Brink

Zwarte Crossers opgepast: grote alcoholcontrole

LICHTENVOORDE/ AALTEN - Kampeerders van de Zwarte Cross die hun spullen hebben gepakt en op weg naar huis gaan, opgepast: er staat een grootscheepse alcoholcontrole van de politie bij de Domme Aanleg, langs de N313 in Aalten.

Dit is een jaarlijkse controle, die elk jaar op de maandag na de Zwarte Cross plaatsvindt. De camping sluit daar om 10.00 uur, dan moet iedereen weg zijn.

De mensen worden via de Hamelandroute weggeleid en de politie controleert bij Aalten alle bestuurders die langskomen. Daarbij lopen elk jaar weer mensen tegen de lamp, vaak zijn het bestuurders die nog restalcohol in hun bloed hebben en nog niet nuchter genoeg zijn om te mogen rijden. Vorig jaar waren het er ongeveer 20, het jaar daarvoor 26.

Ook zijn er mensen die wél positief blazen. Zij worden verblijd met een BOB-sleutelhanger. De controle begint al om 07.30 uur en duurt tot in de middag.

Lees alles over het festival nog eens rustig terug op dg.nl/zwarte-cross

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.